Diverse avisklip fra 1850-1899

Ildebrand i Kinderballe

Aalborg Stiftstidende og Adresse-Avis forsendes med Brevposten, ifølge Kongelig allernaadigst Bevilling d. 13. december 1866

I Fredags aftes klokken 6 opkom der, ifølge Langelands Avis, ild i et under Grevskabet Langeland hørende hus i Kinderballe, som havdes i fæste af Skomager Berthelsen. Huset nedbrændte aldeles, ligesom indboet, der siges at have været forsikret, gik tabt; en ko, to får og nogle fjerkreaturer indebrændte.

Utaknemmelig hest

Dagbladet Hejmdal d. 26. januar 1899

Dræbt af en Hest. Søndag eftermiddag skete ifølge Langelands Tidende i Kinderballe et meget beklageligt ulykkestilfælde, idet Skomager Mads Knudsens hustru blev dræbt ved et spark af en hest. Den forulykkede, som var 59 år garnmel, havde lige givet hesten et foder og ville derefter fjerne noget spindelvæv fra et lille vindue, da i det samme hesten slog ud og ramte hende så voldsomt i hovedet, at hun, efter senere at være funden og bragt ind, trods tilkaldt lægehjælp, døde natten efter.

(Note: Den dræbte kvinde var Kristine Hansen, gift med skomager Mads Andersen Knudsen) Ulykken indtraf d. 22. jan. 1899. Kristine var født i Hou sogn i 1839 som datter af husmand Morten Hansen af Hou.)

Den største møghund i Tryggelev

Næstved Tidende – Sydsjællands Folkeblad d. 3. jul. 1897

Hunde og Mennesker. Fra Tryggelev skrives til Ølandenes Dagblad den 28. Juni: I dag blev en kone, der er død som følge af, at hun blev bidt af den største hund i Tryggelev by begravet under almindelig deltagelse. Efter sigende lever hunden endnu i frihed og uden mundkurv. Dødsstraffen er naturligvis afskaffet for de kære hunde.

(Note: Den dræbte kone var sandsynligvis kvinden Maren Kirstine Rasmussen, der var hustru til skrædder Martin Petersen i Tryggelev. Hun døde d. 23. jun. 1897)